Politinytt


Mange av politiets operasjonssentraler over det ganske land er nå til stede på Twitter, og en rask gjennomgang viser at det ikke bare er i store, skumle Oslo (via @oslopoltiops) det skjer fæle saker og ting (ergo tørrkokte kjeler, katter i trærne og tsjetsjenske  begravelsesfølger i full krig). Her er noen av siste tids actionfylte hendelser.

Vi starter langs svenskegrensa, der @PolitiOstfldOPS er så omtenksomme å opplyse om den skaddes sivilstatus (singel). Praktisk for kontaktsøkende med voldsomt omsorgsbehov.

Litt lenger nord i landet, på Romerike, er vinningskriminalitet og mopedkjøring i (mistenkt) ruset tilstand som gjelder. Kanskje ikke det mest spennende politistoffet.

Heldigvis har Romerike politidistrikt, i likhet med storbynaboene i Oslo, også tørrkokte kjeler:

Litt lenger vest i landet, nærmere bestemt i Buskerud, er det heldigvis litt mer action. Søndre Buskerud OPS etterlyser en stjålet 4-hjuls elektrisk rullestol (!!!). Det har dessuten vært drama på Bowling1 i Drammen, så det kan tyde på at bowlingmiljøet også har sin andel dårlige tapere.

Hos naboene i Nordre Buskerud politidistrikt er det andre saker som står i fokus. Hvis noen har sett en savnet ku er det bare å ta kontakt!

Hønefosspolitiet kunne dessuten kanskje trengt litt hjelp av Tore på sporet –  savner du kontantene dine? Svar korrekt på spørsmål om valuta, valør, beløp og sted for gjenforening!

Politiet i Hordaland har sin andel av personer som stikker av fra politiet. De vinningskriminelle i distriktet er dessuten sultne.

Norges roligste politidistrikt er sannsynligvis Nordmøre og Romsdal, som rapporter om intet nytt på nordvestfronten:

Politiet i Sør-Trøndelag har hendene fulle med å stoppe vinglete øvelseskjørere. De har min fulle forståelse.

Politiet i Nord-Trøndelag har derimot alvorlige saker å jobbe med (seriøst). Ordentlige politisaker er derimot lite saftig lesestoff, så jeg kårer herved @politiNTrondops til den kjedeligste av operasjonssentraltwitterkontoene. Dette er en anmodning til dere nord-trøndere: Tørrkok flere kjeler og jag flere katter opp i trærne!

Til slutt tar vi med oss at de mest hardbarket kriminelle i Norge nok holder til  på Vingnes i Gudbrandsdalen politidistrikt. Eller kanskje ikke. Uansett, dette er ikke bare barnemat. Man kunne være fristet til å tenke at dette var en innsidejobb, men det er vel kanskje usannsynlig at barna i barnehagen er i stad til å bryte opp en verandadør.

Jeg tør pokker ikke å la nevøen min, som i skrivende stund er drøyt 6 uker gammel, vokse opp i et så belastet område!

Er du interessert i å lese flere tweets fra politiets operasjonssentraler rundt omkring i Norge? Da kan du jo abonnere på denne listen. Takk for seg.

Advertisements

About jensottar

Jobber som segmentanalytiker i Storebrand ASA. Har bakgrunn fra markedanalyseinstituttet Ipsos MMI (tidl. Synovate). Privat i sosiale medier, også i faglige diskusjoner. Musikk, sykkel, markedsanalyse, media, scifi, tech, t-skjorter og sko. Android. Står bak @DagensSko på Twitter og Facebook.
This entry was posted in Lunchprat, Sosiale medier and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s