5 motetips for menn


Dette gjesteinnlegget er skrevet av Marianne Bentzen

Det er ikke alltid like enkelt å finne ut hva man skal gå med, men det finnes noen enkle triks man kan ta med seg hjem til garderoben. Her er 5 motetips for menn:

by Ryan Abel

1: Gjør det enkelt.
Fra tid til annen kommer man over dem som tror at det å «overkle» seg er den riktige veien framover. Hvis du har hørt om utrykket «det enkleste er ofte det beste» bør du følge dette rådet. Til dagligdags er for eksempel Nike’s Blazer Vans sammen med noen Chino Style bukser og enten en v-hals t-skjorte (eller en vanlig rund hals) gode og sikre valg. Vil du være ekstra kreativ, lag din egen t-skjorte med eget design fra f. eks. Vistaprint. For eksempel, har du et eget motedesign du vil vise frem er dette et godt sted å begynne.

2: Bruk farger.
Følger vi rådet ovenfor så er det enkleste og mest klassiske og ikke blande for mange farger. Men ikke vær redd for å eksperimentere – man vil ikke se grå og kjedelig ut! Prøv å sett sammen farger som matcher. For eksempel så går grått og mørkeblått bra sammen. Beige bukser matcher det meste (rødt, grønt, grått, hvitt etc.) så disse er et «must».

3: Finn riktig fasong.
Sørg for at klærne passer. Det er ikke pent å se på klær som er altfor tettsittende e.g. du overlater lite til fantasien. Samme gjelder altfor store klær. «Sæggebukser» nede på knærne er ikke lenger «hot». Men en litt «baggy jeans» som er en smule løs rundt rumpa ser bra ut.

4: Bruk moteriktige sko.
Tro det eller ei, men jenter legger merke til skoene dine. Det er viktig å ha riktig fottøy hvis du vil tiltrekke deg damer. Gamle joggesko er og forblir en turn off, så husk å forsikre deg med et par med Vans i blått, grått, svart, eller hvitt som ikke bare ser bra ut, men som også matcher mesteparten av garderoben din.

5: Merkeklær.
Merker er ikke alltid så viktig så lenge man ser velkledd ut. Kjøper du dyre merkeklær så er det ikke alltid at andre legger merke til det. Det eneste er at kvaliteten gjerne er bedre og derfor vil vare lengre. Kjøp da noe stilsikkert som en dressjakke eller bukser i en nøytral farge du kan matche til resten av garderoben din.

Håper dette hjelper litt på vei. Da er det bare å ta turen til nærmeste kjøpesenter og se hva du finner! Eller gjør det enkelt: Shop online.

 

Advertisements

About jensottar

Jobber som segmentanalytiker i Storebrand ASA. Har bakgrunn fra markedanalyseinstituttet Ipsos MMI (tidl. Synovate). Privat i sosiale medier, også i faglige diskusjoner. Musikk, sykkel, markedsanalyse, media, scifi, tech, t-skjorter og sko. Android. Står bak @DagensSko på Twitter og Facebook.
This entry was posted in Dagens outfit, Rosablogg, T-skjorter and tagged , , . Bookmark the permalink.

29 Responses to 5 motetips for menn

 1. Bra blogg, Marianne!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

  Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

 2. Glenn says:

  tusen takk for tipset 🙂

 3. Nina says:

  Et tips til menn: Kle dere slik dere ønsker, ikke slik andre ønsker å se dere kledd.

  • jensottar says:

   Veldig bra tips, Nina. Heldigvis er ikke dette verken motelover eller moteregler, bare hendige tips for de som kunne tenke seg innspill til hva man skal kle seg i nå.

 4. Christian says:

  Hehe jeg kjenner jenter som sier de ikke gidder å se på en gutt engang hvis han ikke har pene sko. Feminismen stiller latterlige evolusjonære krav. Jaja, gutta i fremtiden vil være jævlig gode på sko da.

  • Evig student says:

   Det er en bra ting sånn jeg ser det. For hvis sko er et viktig kriterie hos det motsatte kjønn, så kan du banne på at jenta ikke er verdt det.

 5. E says:

  Ikke verst råd, selv om duden ser dritkjedelig ut. Vedr punkt 2, er det vel et poeng å bruke farger som kler deg

 6. Gunnar Ødven says:

  Svært ofte kan det være slik at det lille ekstra gjør den store forskjellen.
  Marianne srkiver: “Eller gjør det enkelt: Shop online.”
  Jeg kan anbefale å kikke innom nettbutikken
  http://montanasport.no

 7. Kongen av nike says:

  Åssen kan en sko bli til en turn on i det hele tatt ? Fetisj som alle kvinner har eller ?
  Isåfall fins det vel noen som kunne tenke seg noen gamle råtne og svært komfortable joggesko og ?
  At alfa og omega for en kvinne visstnok er riktige sko (eller klær) er ganske tragisk egentlig ….utrolig materialistisk,men det ser ut som det er en mening som blir delt av mange kvinner.

  • Elisabeth says:

   Det er kanskje materialistisk for mange, men det handler EGENTLIG om at en gutt/mann viser at han tar vare på seg selv også når det gjelder utseendet. Ved å fi F.. i utseendet ditt så signaliserer du at du ikke tar det så nøye når det gjelder andre ting også. Pluss at du kanskje ikke er så glad i deg selv, og dermed ikke mottakelig for kjærlighet. Dessuten vil kvinner gjerne ha en mann som de slipper å slite med hver gang man skal i et bryllup, eller lignende. Dvs. de vil ha en mann som ikke er redd for å kle seg fint en gang i blandt, det kan være med på å gjøre opplevelser mer romantiske. Kvinner er mer visuelle på stemminig og omgivelser. pene klær er med på å heve stemningen. Mange menn er kun visuelle ang. å se på div kroppsdeler, og da driter de i alt annet påstår de, men selv disse mennene ville ikke gått med den styggeste dama på festen som går rundt i klær fulle av stinkende flekker osv. Det er noe som heter like barn leker best, og da nytter det ikke å gå rundt i ullgenser med hull i, tresko, høyvannsbukse opp i et visst sted og, magen hengende og håpe på å få en date med Rihanna, eller en eller annen supermodell! Det er ikke realistisk! Hvis du ikke liker å ta vare på deg selv bør du heller løpe etter damer med samme innstilling, og slutte å klage over at de som tar vare på utseendet ikke ser to ganger på deg! For det krever innsats å se bra ut uansett hvor naturlig pene du tror de er! En mann som ikke selv tar vare på utseendet sitt, vil eldes før tiden, og ha null forståelse for at dama ikke står opp om morgenen og ser nysminket ut, de tror sminken er naturlig og at dama skal bruke kun et halvt minutt på badet. Når hun bruker lenger, fordi hun ikke er født hårløs på kroppen, og hard hud må fjernes, fuktighet smøres inn osv, så klikker mange menn og blir sure… Dette er noe de fleste kvinner har opplevd, og Hollywood har mye av skylden, siden alle damer på film våkner opp nysminkede, og playboy damene har på seg sminke og nattøy… Men dette er kun fordi man må ha sminke for å se bra ut på kamera! Alle lyskasterene gjør at det kan se ut som du mangler enkelte ansiktstrekk hvis du dropper sminke.
   Det finnes ingen naturlig pene jenter over 20, da må vi gjøre en større innsats for å se “naturlig pene” ut, og jeg har inntrykk av at de mennene som klager mest ovver antall timer på badet, løper etter de damene som garantert bruker minst 2 timer hver gang hun skal ut av døra, dvs. flere ganger daglig (!!!!) fordi de innbiller seg at disse damene er naturlig pene, og at disse jentene er kule og morsomme. Tja kjapp i replikken kanskje, men disse mennene dumper damer som bare bruker halvparten så lang tid på badet fordi mennene mener at de bruker for lang tid på badet, så de kan umulig ha det veldig gøy med disse andre damene…! Og typisk når hun de dumpet shiner seg ekstra opp og han tilfeldig møter henne, så sier han; hvorfor så du ikke mer sånn ut når vi datet? FORDI vi holdt på å pusse opp huset???Grave i hagen osv.. Duh!!

   • Elisabeth says:

    Med andre ord; Hvis du ikke vil ha Gold Diggers, men heller vil ha ekte kjærlighet, så må du slutte å løpe etter Gold Diggers!
    Merkeklær tiltrekker Gold Diggers, MC klær tiltrekker dem som liker å sitte bakpå, osv. Du trenger ikke å invistere i hverken merkeklær eller Harley for å finne ekte kjærlighet! Alt du trenger å gjøre er å finne en stil som er din ( Ikke kompisen sin!!! ) og sørge for at den er gjennomført, da er du kul og skiller deg ut på en positiv måte 😉 Men husk at det må være ekte!! Fake folk tiltrekker i beste fall fake folk…
    Og hvis du ikke gidder å bruke tid på å finne stil, eller på utseendet generellt, så er det og ok, men da må du ha et realistisk syn på hvem du er, og hva du kan tiltrekke deg!

   • Kongen av nike says:

    WOW ..trur du virkelig på alle disse påstandene dine her ?
    Isåfall har hollywood virkelig føkka deg over.
    Joggesko burde vel være det ultmate signalet om at en tar vare på seg selv JOGGESKO ….JOGGE.
    Jeg trur de fleste har på seg finklær i festlig lag med unntak av de under 2 år hvem har ikke på seg finklær i bryllup det er jo ikke en problemstilling engang hvis du ser en dude med joggesko så tenker jeg ikke automatisk at den fyrn der klær seg ikke bra i bryllup det er jo absurd.
    Man har jo penklær og pensko av en grunn resten av dagene bruker jeg joggesko.
    Tror menn at sminke er naturlig ? 😉 Nei er svaret det er lett og se at det ikke er naturlig.
    Hvor du graver fram disse tankene om at det fins menn som tror det vet jeg ikke men de virker smått psykotiske disse mennene du beskriver i posten din litt patrick bateman aktige.
    Det er forskjell på ta vare på seg selv og sitt personlige utseende og å bruke joggesko 2 forskjellige ting.
    “Det finnes ingen naturlig pene jenter over 20”
    “med den styggeste dama på festen som går rundt i klær fulle av stinkende flekker osv.”
    Denne påstanden beviser vel bare at kvinnens største fiende er kvinnen selv og deres moteblader o.l
    Du ser vel at det største problemet med den “stygge dama” er at hu har “stinkende flekker” på kjolen og ikke at hu er det du kaller stygg ?

    Jeg skjønner at jeg satte tonen med de Gamle råtne joggeskoa mine,men jeg lurte bare på åssen et par sko kan bli en turn on noe du jaggu svarte på … på en måte.

 8. zombie says:

  Tro det eller ei – kvinner er også forskjellige!

 9. Ruben says:

  Rene klær og sko som passer til vår egen kropp er vel det vi menn bør tenke på så får kvinnene ta de valgene de vil etterpå 😉 Godt humør og smil hjelper veldig også får jeg ofte høre…

  • jensottar says:

   Hei Ruben, tror nok at rene klær og sko som passer er det aller viktigste, men samtidig skader det vel ikke å unne seg noen nye plagg i ny og ne? Tenker selv at det ikke hjelper så mye at klærne sitter godt og er rene hvis de revner i sømmene og det er store slitasjehull i dem? Bortsett fra at de ikke lukter, da… Men takk for kommentar – godt humør og smil er kjempeviktige ingredienser!

   • Ruben says:

    Klart det skal være hele og ikke slitte klær.. må utdype det litt mer da.. Tenkte jo at det er ikke merkene som er tingen men at det er helt/nytt og rent klærne.. Men selv føler jeg det nesten som viktigere med hvordan personlighet man har og ikke hvordan merkeklær man går med. Dette er noe personlig jeg har følt og er ikke noe veldig merke gal man, men kjøper meg det jeg selv syns passer til meg og de andre klærne jeg har i garderoben min.. glimt/smil og en humoristisk litt pratsom mann kommer langt her i livet 😉

 10. det gammel-russiske norge says:

  klær drar ikke damer lol. de er for dumme til det.
  jenter parrer seg kun på gjeng-prinsippet som ligger i den eldgamle hjerne delen og beskyttelse. det er alt de ser etter.

  om du snakker vanlig med en dame, og ser ok ut, og får vist du har venner så er det rett i seng.
  om hun ikke vil gifte seg da, da blir det mystiske nei til du gir opp eller gir henne alt.

  lykke til med klær og dating!

  mens jeg kriger med norske og amerikanske spesial styrker. vel, de er ikke veldig spesielle.
  jeg tror de ønsker atomkrig her til lands, for det er den åpenbare seieren fra Russisk side. om de ikke bomber taper de med tiden. lykke til.

  • jensottar says:

   Interessante perspektiver. Uten at jeg helt ser sammenhengen mellom atomkrig og motetips. Tror nok heller ikke damer er så dumme at de går kun for klær eller kun for menn med store og viktige vennegjenger. Heldigvis. Hvis det er din erfaring håper jeg snart du treffer en ekte og oppegående dame som overbeviser deg om det motsatte. Lykke til selv! 🙂

 11. Mats says:

  et annet tips, svært få jenter liker skatesko, og det ødelegger stilen, samt hvis du går med alt for store bukser, ser bare dumt ut.

 12. sannheten om norge says:

  jeg håper det er litt ære i disse bloggene.
  hvordan Gro H Brundtland forteller om krig i foredrag før gjerningsmannen kommer – tydelig langhypnotisert og fokusert på å drepe selve Gro på en spesiell måte – er typiske tegn på hypnotisering.

  kongefamilien har våpenet.
  controldesign.no

  på forhånd takk

  • jensottar says:

   Heisann, litt usikker på hva kommentaren din har med innlegget mitt å gjøre, men for all del. Lar det stå. Ha en fabelaktig dag, forhåpentligvis blottet for både chemtrails og hypnotisering. Nyhetsspeilet much?

 13. Kvinner som deg som vil forvandle menn om til metrosexuelle skruller er en fare for norge som nasjon.

  • jensottar says:

   Hei Åge. Kanskje du har lyst til å utdype det du mener er sammenhengen mellom menn som bryr seg om stil, og rikets sikkerhet?

 14. Anon says:

  Motetips…. Vans…….. HAHAHAHAAHA

 15. vildecwe says:

  Elisabeth kl. 12:20:

  Som ord fra min munn;)

 16. Tiani says:

  Har ikke så mye å kommetere på når det kommer til innlegget ditt annet enn godt skrevet, og informativt uten å la det virke som om du leser fra motebibelen under motens høymesse… or something.

  Nei. Det jeg har mest lyst å kommentere på er elegansen du presterte å parere troll-kommentarene. Det var faktisk en fryd å lese hvor pent du avvepnet det som fort kunne blitt til en heftig “diskusjon” om dumme damer, konspirasjonsteorier, o.s.v.
  Massiv kudos for det 🙂

  • jensottar says:

   Takk for det – man blir jo alltid litt forbløffet over hva noen presterer å lire av seg, uavhengig av opprinnelig tema. Ikke heller så godt å vite hva man skal svare, men godt å se at det denne gangen var “innafor” 🙂

   • henning says:

    Pass på! Ordet “innafor” skal du være meget forsiktig med å bruke. Det er heeeelt tragisk..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s