Tid for deng: NM i Tag-Team 2012


NM i tag team i BUL-salen 7. januar

Lørdag 7. januar var BUL-salen nok en gang pyntet med den firkantede ringen – det var tid for flyvende flesk, sadisme i spandex og for litt uforpliktende norsk husholdningsvold. Det var Tid for Deng når Norges Wrestlingforbund arrangerte NM i Tag Teamwrestling for 6. gang (?). For den uinvidde så betyr tag team rett og slett at to og to brytere er på lag, i stedet for enkeltkamper der man går én og én mot hverandre. Det får kun være en mann i ringen fra hvert lag på en gang, og man bytter seg inn og ut ved å “tagge” lagkompisen (klaske lanke, om du vil) som må holde seg utenfor sitt lags ringhjørne.

Som omtalt i min gjennomgang av PowerSlam IX (del 1, del 2)var det også denne lørdagsettermiddagen lagt opp til et forshow for å varme opp publikum (mer eller mindre fullsatt BUL-sal, ca. 160 betalende i følge NWF).

"Grizzly" Olsen intervjuer Bjørn Sem, Zackariel, "Den fryktløse" Sven Berg og Adrian Storm før showet

Forshowet bestod først og fremst av en introduksjon av to av de deltakende lagene; Bjørn Sem og Zackariel, som har funnet sammen etter at Bjørn brutalt ble kastet ut av sin tidligere gruppering Overmakten, og “Den fryktløse” Sven Berg og Adrian Storm. Sistnevnte ble tatt opp som fullverdig wrestler etter å ha overlevd 5 minutter i ringen mot Erik “Ikonet” Isaksen på PowerSlam. Etter at begge lag hadde fått presentere seg endte denne lille sesjonen med at Sven og Adrian forsøkte seg på et bakholdsangrep på de to etablerte wrestlerne, men Bjørn og Zackariel gikk nok likevel seirende ut av angrepet. Etter at de fire kamphanene hadde forlatt ringen ble vi introdusert for

Aron Frost gjorde kort prosess mot Roslan

traineewrestleren Ruslan, som i likhet med Adrian på forrige show ville bli tatt om som fullverdig wrestler dersom han overlevde fem minutter mot en etablert wrestler. Uheldige Ruslan ble deretter introdusert for sin motstander, regjerende norgesmester Aron Frost! Dette ble en kort affære, og etter 1 minutt og 30 sekunder kunne dommeren utrope Aron til vinner av kampen. Bedre lykke neste gang, Ruslan!

Kveldens første kamp, og første semifinale i NM i tag team stod mellom Overmakten, representert av telemarkingen Grom Gravalid og Erik “Ikonet” Isaksen (eller Grisaksen om man kan stole på publikum) mot nykomlingene “Den fryktløse” Sven Berg og Adrian Storm – i sistnevntes debut som fullverdig wrestler.

"Den fryktløse" Sven Berg (t.h.) og debutanten Adrian Storm før kampen mot "Ikonet" og Grom.

Desverre for Sven og Adrian ble dette en ganske ensidig affære, og selv om kampen varte en god stund hadde “Ikonet” og Grom tilsynelatende god kontroll på det hele. Overlegen styrke og stor rutine gjorde seg klart gjeldende, noe de utnyttet med både solid bryting og ikke minst feige og kjeltringaktige skurkestreker – som når Ikonet gjentatte ganger kvalte motstanderen mens Grom distraherte dommeren i motstanderens ringhjørne. Selv om Sven/Adrian innimellom fikk vist seg frem som lovende wrestlere med et godt reportoar som såkalte “high fliers” lå det aldri an til noen overraskelse her. Til mishagsytringer fra publikum avanserte “Ikonet” og Grom til finalen senere på kvelden.

Semifinale nr to skulle utkjempes mellom Bjørn “Udyret” Sem og Zackariel i det ene ringhjørnet og Garm Støylen og Stig “Slegga” Mortensen i det motsatte hjørnet. Bjørn og Zack utgjør NWFs kanskje mest umake par; Bjørn med sine 195 cm og 135 kg og Zackariel på 176 og sikkert 50 kg lettere enn sin makker. Garm og “Slegga” utgjør på sin side NWFs mest intense duo, Garm med sin lettere psykotiske utstråling, og “Slegga” som mest av alt minner litt om en hardcore britisk fotballhooligan fra 80-tallet. Skumle karer! Matchen ble også solid og jevn, og etter at Bjørn hadde dominert ringen og dengt både Garm og “Slegga” innledningsvis, fikk Zackariel unngjelde litt senere. Hans akrobatiske og hurtige stil ble rask nøytralisert av hardstlående og aggressive motstandere.

"Slegga" og Bjørn face-to-face på gulvet utenfor ringen. Zackariel (i bakgrunnen) har nettopp fått Garm Støylen inn i ringen igjen.

Etterhvert havnet matchen på gulvet utenfor ringen – til stor underholdning og glede for publikum. Flesk og muskler møtte hard parkett, og til slutt var det “Slegga” og Garm som trakk det lengste strået, etter at “Slegga” chokeslammet stakkars Zackariel halvveis gjennom ringen. En imponerende seier, men mest minneverdig var nok Bjørn Sems avsluttende offensiv – først en massiv splash fra topprepet på “Slegga”, etterfulgt av en imponerende luftig monkeyflip (videoklipp av den amerikanske wrestleren “RVD” her), før han igjen klatret til topprepet for en ny splash – bare for å bli kontret av “Slegga” sin massive fot.

Matchen mellom Bjørn/Zackariel og Garm/”Slegga” ble fulgt av “Grizzlys lunchbox” (ikke lunchprat, dessverre), der Grizzly hadde invitert sin tidligere bestevenn Sersjant Vold til oppskværing etter at Vold planta ei søplebøtte i panna på Grizzly under PowerSlam for en måned siden. Vold nektet dog å komme opp i ringen før Grizzly garanterte for å ikke legge hånd på ham – mot 10 000 skattefrie kroner hvis dette skjedde. Grizzly hadde dog ikke bare vennskap i sinne, og mens Vold var opptatt av storskjermen, plukket han opp søplebøtta Vold hadde hatt med seg inn i ringen – og BANG – så var de skuls. Og som Grizzly minnet alle om: Han hadde ikke rørt Vold. Teknisk sett. Fullt fortjent, syntes vi, men også litt synd – for Vold, som skulle opp i neste kamp.

Byron Lawless gjorde kort prosess med Sersjant Vold

Kveldens tredje kamp stod mellom nevnte Sersjant Vold og haugesunder og tidligere norgesmester Byron Lawless. Lawless er en svær kar på 183 cm (oppgitt høyde, men han så vitterlig høyere ut) og 112 kg med muskler. Og selv om Vold forsøkte å åle seg ut av møtet med Byron ved å påberobe seg hjernerystelse (“Du må ha hjerne for å kunne få hjernerystelse, Vold” – Grizzly Olsen) ble det kamp. Lawless gjorde kort prosess med den groggy pingla Vold, og mer er det ikke å si om den saken. Ikke en kamp for historiebøkene, men artig å se Byron Lawless in action.

Etter pause var det storkamp på gang. Knoke, tidligere kjent som Kaptein Knoke, skulle opp mot regjerende norgesmester Aron Frost. Riktignok stod beltet ikke på spill i denne kampen, men seier til Knoke ville garantert føre ham opp i tetsjiktet i norsk wrestling, og som klar kandidat som førsteutfordrer til beltet om ikke så alt for lenge. Aron imponerte på sin side stort da han banket livskiten ut av sin tidligere venn og menter, Victor “Fremtiden” Dale på PowerSlam, og ser ut til å være i sitt livs form. Det var da også Aron som tok kontroll over kampens tidlige fase, og fikk etterhvert en rekke “near falls” mot sin røslige motstander.

Aron frost har Knoke akkurat der han vil ha ham - på knærne og under fotsålene.

Men Knoke hadde ikke tenkt til å gi seg uten gi mesteren motstand, og til taktfaste tilrop fra et entusiastisk publikum kjempet den forhenværende Superhelten seg tappert inn i kampen igjen. Knoke er både sterk og overraskende smidig, til tross for sin robuste “benbygning”, og hadde Aron nede for telling flere ganger. Dessverre for Knoke er ikke Aron norgesmester for ingenting, og etter at Knoke hadde rast fra seg tok Aron kontroll over kampen igjen. Med både massive kung fu-spark (se video av Shawn Michaels Superkick, eller Sweet Chin Music, her) og enorme styrke nedkjempet han Knoke, og er ubeseiret som norgesmester.

Heldigvis for Knoke skulle kvelden by på en ny anledning til å skaffe seg førsterett på å utfordre Aron om mestertittelen. Neste kamp på programmet var nemlig en såkalt “Battle Royal” med 8 av NWFs wrestlere i ringen samtidig. Reglene i Battle Royal er enkle – som i kongen på haugen er det om å gjøre å være sistemann stående i ringen. For å bli slått ut av kampen må man treffe gulvet med begge bena, etter å bli kastet eller dyttet ut av ringen over topprepet. Og sjelden har vel Oslo sett like mye muskler, flesk og testosteron samlet på et så lite areale, i det “Grizzly” Olsen, Sersjant Vold, Bjørn Sem, Zackariel, “Den fryktløse” Sven Berg, Adrian Storm, Byron Lawless og ikke minst Knoke, gikk løs på hverandre, med Aron Frost ringside for å overvære begivenhetene.

En samlet Battle Royal eliminerer Grizzly Olsen fra kampen

Battle Royals blir alltid litt kaotisk å følge med på, og så også med denne. Førstemann ut av ringen ble nykommeren Adrian Storm. Deretter våknet Grizzly til liv, og dengte alt og alle, før de øvrige gjenværende la sine stridigheter til side og i samlet flokk veltet Pappa “Grizzly” over topprepet.

Deretter ble en etter en eliminert, deriblant tapre Knoke som lenge klamret seg fast til tauene og inne i kampen. Til slutt stod det mellom to brytere; Zackariel og Byron Lawless – Kviteseid mot Haugesund. Sistnevnte hadde eliminert Zackariels tag team-partner Bjørn Sem fra kampen, og selv om Zackariel innledet med akrobatiske skillz og stor underholdning holdt det ikke lenge mot Byron Lawless, som med sin overlegne fysikk enkelt kontret Zackariels patenterte angrept og kastet kviteseidingen ut av ringen. Dette likte nok Aron dårlig, for etter å ha forsøkt å stirre Byron i senk gikk han til angrep på den forhenværende mesteren. Byron lot seg derimot ikke pille ved nesen, og svarte villig vekk på mesterens utfordring. Det hele endte med Aron ute av ringen, med beltet hevet, og med Byron som ny førsteutfordrer. Aner vi en solid og intens rivalisering  mellom disse to i månedene som kommer ? Vi gleder oss!

Til slutt på programmet stod finalen i NM i tag team, kveldens desiderte høydepunkt, mellom fire veteraner i norsk wrestling. I det ene ringhjørnet “Ikonet” Isaksen og Grom Gravalid, i det andre Garm Støylen og Stig “Slegga” Mortensen.

Garm Støylen (t.v.) denger løs på Grom Gravalid i finalen i NM i tag team

Det var vanskelig å utpeke noen forhåndsfavoritt i denne kampen, som da også ble en jevn og brutal affære. “Ikonet” og Grom tok tidlig initiativet i kampen, med både god teknisk bryting og kjeltringstreker. Etterhvert jevnet det seg litt ut, og snart havnet alle de fire deltakerne på gulvet utenfor ringen og ut blant publikum – til publikums store fornøyelse. Utover i kampen overtok “Ikonet” og Grom føringen igjen, med godt samarbeid og hyppige bytter (tagginger), slik at dommeren til slutt gikk i surr over hvem som var den lovlige bryteren inne i ringen.

Grom Gravalid (t.v.) denger løs på Garm Støylen.

Hardest gikk det nok utover “Slegga”, som ille tilredt havnet på gulvet, tilsynelatende ute av stand til å fortsette kampen. “La meg fortsette alene, dommer,” lød det tappert fra Garm, til jubel fra publikum, men Overmakten ble rett og slett for tøffe for den enslige Garm.

Men da alt virket tapt for publikumsfavorittene “Slegga” og Garm fant de krefter de ikke visste at de hadde, og snudde kampen på hodet. Nå var det “Ikonet” og Grom som var i trøbbel! “Slegga”, som så ut til å være ute av kampen kom inn igjen og gjorde rent bord. Med intensitet og kraft dengte han både “Ikonet” og Grom til de knapt visste hvor de var. Avgjørelsen falt da “Slegga” delte ut chokeslams i øst og vest, før han pinnet Grom for seieren. 1-2-3, og Stig “Slegga” Mortensen og Garm Støylen er nye norgesmestere i tag teamwrestling!

Stig "Slegga" Mortensen er norgesmester i tag teamwrestling sammen med makker Garm Støylen

OPPSUMMERING
Et tent og entusiastisk publikum var vitne til et actionfylt og vakkert wrestlingeventyr fra øverste hylle denne sure januarkvelden i Oslo by. 13 virkelige machomenn satte liv og helse på spill for å underholde en nesten fullsatt BUL-sal, og for å vinne den gjeve pokalen. Kveldens vinnere er først og fremst “Slegga” og Garm, som vant NM i tag team. Også Byron Lawless hadde en god dag på jobb, med seier over Vold og i den påfølgende Battle Royal om retten til å utfordre Aron om norgesmestertittelen ved en senere anledning. Kveldens tapere er nok en gang Overmakten, representert ved “Ikonet” og Grom, og ikke minst feige og usle Sersjant Vold, som både fikk bank av Grizzly Olsen og av Byron Lawless.

Alt i alt var det nok et solid show, underholdningsmessig var det nok til og med enda bedre enn PowerSlam. Litt skuffende var det dog at det ikke ble gjort mer ut av rivaliseringen mellom Bjørn Sem og hans tidligere kompiser i Overmakten. Kanskje får vi se mer av dette senere? På den annen side blir det spennende å se hvordan Aron takler utfordringen fra veteranen Byron Lawless over de kommende månedene.

About jensottar

Jobber med analyse og innsikt i Storebrand ASA. Har bakgrunn fra markedanalyseinstituttet Ipsos MMI (tidl. Synovate). Privat i sosiale medier, også i faglige diskusjoner. Musikk, sykkel, markedsanalyse, media, scifi, tech, t-skjorter og sko. Android. Står bak @DagensSko på Twitter og Facebook.
This entry was posted in Lunchprat, Wrestling and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s