Tid for deng: PowerSLAM IX 2011 (del 2)


HOVEDSHOW DEL 2

Etter pausen var det klart for kveldens tre siste matcher. Først ut  kveldens eneste gimmickmatch – Overmaktens Bjørn Sem mot Zackariel – i en “hår vs. bilder-match”. Som jeg nevnte i forrige bloggpost har Bjørn og hans venner i Overmakten nå sett seg lei av klovner i kostymer som tar wrestlingen useriøst. Kviteseidingen Zackariel, som tidligere wrestlet under dansebandgimmicken “Zack Arild”, skulle nå få svi for dette ved å sette sitt lange, flagrende hår på spill dersom Bjørn vant matchen. Zackariel påsto på sin side å være i besittelse av en serie kompromitterende bilder av Bjørn Sem. Bilder han selvsagt ville offentliggjøre dersom han vant denne kampen. Og det skal legges til at oddsen virkelig ikke var på stakkars Zackariel sin side. Før denne kampen hadde den “lille” kviteseidingen på 1,76 (?) nemlig tapt fire strake kamper mot kjempen Bjørn Sem på 1,95 og 135 kg!

Men da kampen kom i gang, etter at Bjørn hadde vist frem både stor og liten saks, barberhøvel og barbermaskin, var det Zackariel som skaffet seg et lite overtak. Telemarkingen danset unna det 20 centimenter høyere og minst 50 kg tyngre “Udyret fra Oslo Vest”. Med raske angrep og høytflyvende spark måtte Bjørn i matta flere ganger.

Bjørn Sem (t.h.) med overtaket på Zackariel (© Eivind Hauger)

Men det som skiller store fra små wrestlere er jo nettopp evnen til å tåle juling, og det var ikke mer enn et par solide treffere fra Bjørn som skulle til for at rollene var snudd trill rundt. Nå var det Zackariel som var i knipe, og det hjalp overhodet ikke da Bjørns kollegaer i Overmakten, “Ikonet” Isaksen og Grom Gravalid kom ut ringside. Bjørn fortsatte å dominere kampen, og tydde i tillegg til kjeltringstreker. Mens “Udyret” distraherte dommeren på den ene siden av ringen, dro Grom og “Ikonet” Zackariel ut av ringen og ga ham skikkelig juling. Selvfølgelige uten konsekvens for Bjørn Sem. Men heltemodige Zackariel var ikke klar for nederlag – han kjempet seg ut av Bjørns arrogante forsøk på å avgjøre kampen, kontret og ga Bjørn sin patenterte “Ilddåpen”. 1, 2 og 3 – og Zackariel var kampens sierherre. Bjørn kunne selvsagt ikke fatte hva som hadde skjedd, og publikum ventet i åndeløs spenning på hva slags bilder Zackariel hadde fått tak i – hadde Bjørn dratt en Rune Rudberg? Eller kanskje Bjørns hemmelige ballettfortid var dokumentert for ettertiden? Men neida, bildene var fra Bjørns nylige Japan-besøk.  Og hvem annen enn Bjørn Sem ikledd et latterlig vikingkostyme? Bjørn, som i lengre tid har hatt sitt eget korstog mot kostymekledte klovnewrestlere ble nå avslørt som gimmickwrestler. Dette falt selvsagt de andre i Overmakten tungt for brystet, og “Ikonet” og Grom vendte seg nå mot sin kollega, og ga kjempen skikkelig juling midt i ringen, før de klippet av ham skjegget! Publikum ropte “av med håret”, men Grom nektet selvsagt å føye seg etter publikums ønsker. En ydmyket og tårevåt Bjørn ble deretter hjulpet ut av ringen, men ikke før han rakk å be Zackariel om unnskyldning.

Så var det duket for kveldens eneste tag-team-match, mellom Geist I og Geist II, og deres erkefiende, Garm Støylen med hjelp fra Stig “Slegga” Mortensen. Dessverre ble kampen aldri offisielt startet, for mens “Slegga” overfalt Geist II backstage, slåss Garm

Garm Støylen (t.h.) med aluminiumstrappene som våpen blir møtt av Geist I.

og Geist I brutalt og ukontrollert utenfor ringen, både med spanskrør, stoler og aluminiumstrapper! At Garm og Geist I var i stand til å stå oppreist etter dette oppgjøret er hinsides min fatteevne, og til slutt måtte ringfunksjonærene og sikkerhetsansvarlig “Grizzly” Olsen steppe inn for å stoppe kamphanene – men ikke før den alldeles rabiate Garm hadde body slammet to av funksjonærene midt i ringen!

En utslått Geist I på parketten midt blant publikum.

Etter at Grizzly og Big John hadde fått roet gemyttene var det klart for kveldens virkelige hovedkamp, og det var tydelig at publikum var klare for dette. NM-tittelen stod på spill, og stemningen var nærmest elektrisk! Tittelforsvarer var “Fremtiden” Victor Dale (1,75 cm/88 kg), som lenge har omtalt seg selv som fremtiden i norsk wrestling og omsider tok kontroll over NM-beltet i 2009. Victor er en eminent atlet og en utmerket teknisk wrestler.

I det motsatte ringhjørnet stod Stovnergutten Aron Frost (1,93 cm), Victors tidligere tag team-partner. Aron hadde på forhånd sagt at tiden nå var inne for at han skulle bli mester, ettersom han var bedre enn alle andre! Og Aron er åpenbart publikums nye store helt, for det var knapt ørens lyd å få da han ble introdusert av Big John.

Aron Frost - ny norgesmester i Wrestling?

Og selv om Victor nok trodde på seier og virket selvsikker, kan det nok tenkes at tvilen snek seg inn i bahodet hans etter å ha møtt Arons innbitte og hatefylte blikk. Da bjella ringte gjøv de to rivalene løs på hverandre med en intensitet vi knapt har sett før. Det bølget frem og tilbake, både i og utenfor ringen. Brutale slag, spark og kast – det gikk hardt utover rygg og skaller i møte med både parkett og ringstolper i solid stål. Men det var til slutt ingen tvil om hvem som ville mest, som var mest sulten og som ønsket seg NM-beltet over alt annet! Aron Frost, blødende fra et kutt i panna etter et ublidt møte med ringstolpen, dengte Victor nærmest helseløs, før han avsluttet med en brutal tombstone piledriver (samme avslutning som legendariske The Undertaker bruker i WWE wrestling). Etter nesten ni minutter med brutal og intens wrestling har vi ny norgesmester i Wrestling – ARON FROST! Jeg tror vi trygt kan spå at en ny æra i norsk wrestling har begynt!

Aron (stående) har gitt Victor nådestøtet og er ny norgesmester i Wrestling! (© Eivind Hauger)

OPPSUMMERING
PowerSLAM IX viser at norsk wrestling holder anstendig nivå, og virkelig gir publikum god valuta for inngangsbilletten (200 kr). Vi fikk være vitne til god teknisk bryting, kraftwrestling og luftig akrobatikk – alt i alt et kjempetøft show!

Kveldens tapereDet er fristende å nevne Victor, som mistet NM-beltet, men verst var nok kvelden for Erik “Ikonet” Isaksen og overmakten – ikke bare tapte “Ikonet” to matcher, men Grom tapte overraskende for “Den Fryktløse” Sven Berg og Bjørn Sem ble avslørt som kostymewrestler og behørig kastet ut fra Overmakten. Ingen god kveld for denne grupperingen, med andre ord.

Kveldens vinnereHer vil jeg nevne to spesielt – først Zackariel som slo mektige Bjørn Sem, fikk beholde håret OG fikk en uforbeholden unnskyldning fra motstanderen etter kampen. Zackariel har utviklet seg enormt som wrestler de siste årene, og representerer helt klart en ny generasjon wrestlere. Kveldens andre store vinner er uten tvil Aron Frost, som innfridde forventningene, og tok en dominant seier. Det spørs om ikke noen og enhver skal få jobbe hardt for å frata ham beltet den nærmeste tiden. Jeg spår en lang regjeringstid for den nye mesteren, men han må være obs; før eller siden dukker det opp noen som er større, sterkere, raskere og bedre. Men ikke ennå.

Forresten er det NM i tag-team-wrestling lørdag 7. januar på samme sted som lørdagens show. Jeg anbefaler alle å ta turen dit – du vil ikke angre!

Advertisements

About jensottar

Jobber som segmentanalytiker i Storebrand ASA. Har bakgrunn fra markedanalyseinstituttet Ipsos MMI (tidl. Synovate). Privat i sosiale medier, også i faglige diskusjoner. Musikk, sykkel, markedsanalyse, media, scifi, tech, t-skjorter og sko. Android. Står bak @DagensSko på Twitter og Facebook.
This entry was posted in Lunchprat, Wrestling and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Tid for deng: PowerSLAM IX 2011 (del 2)

  1. Pingback: Survivor Series – Vinnere og tapere i etterdønningene. « Polar Coordinate

  2. Pingback: Tid for deng: NM i Tag-Team 2012 | Lunchprat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s