Tid for deng: PowerSLAM IX 2011 (del 1)


Lørdag 12. november 2011 var det duket for Norsk Wrestlingforbunds flaggskip og årets hovedshow, PowerSLAM IX. Det var tid for spandex, svette mannekropper, ufine kroppstaklinger, dårlig attitude, luftig akrobatikk, ondskapsfulle knep og kjeltringaktige opptredener. Kort sag: Det var tid for deng!

PowerSLAM IX i BUL-salen i Rosenkrantzgate 8.

FORSHOW
Årets PowerSLAM åpnet med et aldri så lite forshow – for å varme opp det ca 150 sterke publikumet som hadde møtte opp. Først ute var tre av de fire medlemmene i Overmakten – Grom Gravalid, Erik “Ikonet” Isaksen og Bjørn Sem. De forklarte at de tre, tidligere Norgesmestre og pionerer i norsk wrestling alle som én, har gått sammen for å bekjempe det de kaller for “klovner som tar wrestlingen useriøst.” Dette spesielt i sammenheng med kveldens “hår vs. bilder”-match mellom Bjørn Sem. Mer om det senere.

Deretter var det en såkalt “dark match” (dvs. en ikke-annonsert match som oppvarming til hovedshowet) mellom Erik “Ikonet” Isaksen og traineewrestler Adrian. For Adrian stod det om en NWF-kontrakt dersom han holdt ut i 5 minutter mot norsk wrestlings bestefar, “Ikonet”. Isaksen gikk til verks med en selvsikker, slesk og ufyselig mine – som jo tross alt er det han kan best, og tok nok litt for lett på jobben mot oppkomlingen. For etter at Isaksen dominerte mesteparten av kampen slo Adrian kraftig tilbake, men en rekke gode kontringer, kast og god wrestling. Adrian var sågar nær ved å vinne kampen rent etter et par near-falls (når dommeren kun rekker å telle til to av tre for å avgjøre kampen). Isaksen var åpenbart frustrert da klokka passerte 5 minutter og kampen ennå ikke var avgjort. Adrian, derimot, kunne feire at han i fremtiden blir å se som en fast wrestler på showene til NWF. Ekstra hyggelig for Adrian var det nok at mor og far var tilstede i salen.

HOVEDSHOW DEL 1
Årets hovedshow startet med Grom Gravalid (tidl. Gromguten), medlem av Overmakten og veteran i norsk wrestling, mot nykommeren “Den fryktløse” Sven Berg. I likhet med flere av kveldens kamper var dette to vidt forskjellige stiler som møttes; Grom med sin solide og aggressive kraftwrestling mens Sven representerer akrobatikk, hurtighet og smidighet. Sven yppet seg i begynnelsen, men etterhvert fikk Grom kampen inn i sitt spor. Han dengte løs på Sven som han ville, og så ut til å gå mot en lett seier. Men overraskende nok, i det Grom så ut til å stå i mot et siste krafttak fra “Den fryktløse” og stikke av med seieren, fant Sven frem at ess fra ermet – en springskalle rett i kronjuvelene til Grom (ute av syne for dommeren), med påfølgende rulle og 1-2-3 – “Den fryktløse” Sven Berg stjeler seieren i PowerSLAM IX’ første kamp. Solid åpning!

Neste kamp ut var mellom Knoke (tidl. Kaptein Knoke) og Sersjant Vold. Den tidligere superhelten Knoke har ikke vært seg selv siden HeteSLAG, da han ble ydmyket og avmaskert, og nå synes hans tidligere allierte, Sersjant Vold, at nok er nok. Med spesialinnleid dommer for anledningen, “Grizzly” Olsen, skulle foten settes ned for Knoke. Men Knoke var ikke interessert i å bli satt på plass. Mens Vold, som entret gulvet først, stod utenfor ringen og ventet på Knoke, kom sistnevnte snikende inn bakveien, bevæpnet med en søppelbøtte han plantet i skallen på en intetanende Sersjant Vold. Heldigvis fikk dommer Grizzly etterhvert kampen opp i ringen, der to tidligere venner nå dengte løs på hverandre med fynd og klem. I denne kampen var det ikke bare seieren som stod på spill, her lå følelsene tykt utenpå begge slåsskjempene. Kampen bølget mye frem og tilbake, men høydepunktet var da Knoke tok fart via tauene og stupte med seg både Sersjant Vold OG dommer Grizzly Olsen over tauene og ned på parketgulvet på utsiden av ringen. “DET SÅ VONDT UT” ropte våre to naboer i publikum, og det hadde de helt rett i.

"Grizzly" Olsen (t.v.) ligger utslått, etter at Knoke har flydd dem begge ut av ringen.

Heldigvis kom alle fra smellet i parketten med helsa i behold, og kampen kunne fortsette. Avgjørelsen falt etter at Vold ble disket for bruk av søppelbøtte. Det hører med til historien at Knoke først fikk advarsel om disking ved bruk av dette ulovlige våpenet, før Vold plukket opp bøtta og dengte Knoke med den.

Finsk-canadiske Starbuck med SMASH-beltet

Etter at Knoke og Vold hadde dengt fra seg var det klart for en av kveldens to virkelige stormatcher. Kampen mellom vår egen ufyselige Erik “Ikonet” Isaksen og finsk-canadiske Starbuck stod om intet ringere enn det internasjonale SMASH-beltet, som Starbuck i oktober vant i Japan mot tidligere WWE-wrestler Tajiri. Interessant nok var det gjestewrestler Starbuck som vant publikum over til sin side, til tross for at Ikonet hadde hjemmebanen. For å sette Starbuck i litt wrestlingperspektiv så har mannen drevet med wrestling i 17 år, i et utall land (17 i følge mannen selv) og bl.a. vært trainee i WWE og trent sammen med storheter som Edge, Christian, Chris Jericho og Lance Storm. Det hører også med til historien at Isaksen og Starbuck både har feidet og vært allierte tidligere, både i Norge og i utlandet, så dette var to wrestlere som kjenner hverandre godt.

Kampen ble en lang og intens affære, med to solide wrestlere av den gamle skolen. Isaksen forsøkte seg lenge med feige triks for å få kampen inn i sin rytme, men Starbuck lot seg ikke pille ved nesten. Det var absolutt ingen tvil om at de to rutinerte slåsskjempene begge ville slå kloa i beltet, som senere skal forsvares i Japan. Publikum fortsatte å heie på Starbuck gjennom hele kampen, og etter at Isaksen etterhvert fikk revet til seg et slags overtak endte det hele med seier til finsk-canadieren etter flere “superkicks” rett i haka på Ikonet (det samme som WWE hall of famer Shawn “Heartbreak Kid” Michaels kaller “Sweet Chin Music“) og til slutt to grusomme Attitude Adjustments (Piledriver: “A piledriver is a professional wrestling driver move in which the wrestler grabs his opponent, turns him upside-down, and drops into a sitting or kneeling position, driving the opponent head-first into the mat.”).

Starbuck (t.v.) feirer etter å ha knocket ut Erik "Ikonet" Isaksen med to spike piledrivere.

Starbuck beholdt altså beltet, men Isaksen ble liggende utslått midt i ringen. Ingen god kveld for Ikonet, med andre ord, etter at han lot Adrian holde ut i fem minutter og nå med tap for Starbuck.

Etter dette forrykende oppgjøret valgte konferansier Jon “Big John” Veivåg å erklære 15 minutters pause i showet, så publikum kunne få igjen pusten, kjøpe stash og brus.

Del 2 av oppsummeringen kommer om kort tid.

About jensottar

Jobber med analyse og innsikt i Storebrand ASA. Har bakgrunn fra markedanalyseinstituttet Ipsos MMI (tidl. Synovate). Privat i sosiale medier, også i faglige diskusjoner. Musikk, sykkel, markedsanalyse, media, scifi, tech, t-skjorter og sko. Android. Står bak @DagensSko på Twitter og Facebook.
This entry was posted in Lunchprat, Wrestling and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Tid for deng: PowerSLAM IX 2011 (del 1)

 1. Pingback: Tid for deng: PowerSLAM IX 2011 (del 2) | Lunchprat

 2. -e- says:

  Hei hå, fler som blogger om wrestling på norsk gitt. Gode greier
  Bare to ting: En “dark match” er i utgangspunktet en match som ikke filmes på et ellers TV-sendt show, for å få i gang publikum før selve cardet begynner.”Dark” fordi kamerlysene ikke er på under matchen.

  Og er Starbucks “Attitude adjustment” en piledriver? Vanligvis brukes det navnet på en fireman’s carry standing takeover, etter John Cena døpte om sin fra “FU” til “Attitude adjustment” med innføringen av PG-rating på WWEs show.

  • jensottar says:

   Hei Eirik, takk for kommentar! Du har selvsagt rett i at “Ikonet” vs. Adrian ikke var en dark match strengt definert, men i mangel på TV-overføring og som en del av oppvarmingsshowet følte jeg likevel at det var dekkende. Kunne selvsagt kalt det en oppvarmingsmatch også, men følte at det ikke helt var rettferdig mot Adrian, som jeg syntes gjorde sine saker meget godt i fem minutter.

   Om Starbucks “Attitude adjustment” er en Piledriver? I følge Wikipediaartikkelen om Michael Majalahti aka. Starbuck så er den det – en spike piledriver, for å være helt presis (http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Majalahti). Mistenker at det for så vidt bare er like kallenavn på to ulike moves. Så kan man vel saktens diskutere hvem som har rett til bruken av navnet. Var du på showet, forresten?

 3. Pingback: Survivor Series – Vinnere og tapere i etterdønningene. « Polar Coordinate

 4. Pingback: Tid for deng: NM i Tag-Team 2012 | Lunchprat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s