Ny video fra Rammstein: Fra beachparty til freakshow


De gamle tyske heltene i Rammstein kan det fortsatt, det å lage god tysk tung industrimetall (eller “Neue Deutsche Härte” om du vil). Etter at jeg mer eller mindre ga dem opp etter forrige album (“Liebe ist für alle da“), henter Till Lindemann & Co frem suksessformelen fra Sehnsucht, Mutter og Herzeleid – drivende, raskt, dansbart og tungt. “Mein Land” er ikke en tysk remake av Maria Menas “Mitt lille land,” men et klart signal om at Rammstein er tilbake i godt gammelt slag. Singelen gis ut i forbindelse med lansering av bandets nye Best of-album (“Made In Germany 1995–2011“), og nå, etter fem-seks gjennomhøringer konkluderer jeg med at jeg digger denne låta.

Videoen, som er regissert av svenske Jonas  Åkerlund (som også regisserte videoen til Rammsteins “Pussy” og Gagas “Telephone”), er altså ute nå – med premiere senest i dag, 11.11.2011. Den inneholder sol, strand og MYE glinsende hud. Ikke galt det, selv om jeg må innrømme at jeg stusset litt innledningsvis, og følte vel egentlig at beach party-temaet matchet låta usedvanlig dårlig. Selv om formålet skulle ha vært å lage frontkollisjon mellom video og låt kjentes dette veldig underlig. Helt til videoen brått tar en litt annen vending mot slutten. Som du vil se.

Hva synes du? Er dette mesterverk eller makkverk?

Advertisements

About jensottar

Jobber som segmentanalytiker i Storebrand ASA. Har bakgrunn fra markedanalyseinstituttet Ipsos MMI (tidl. Synovate). Privat i sosiale medier, også i faglige diskusjoner. Musikk, sykkel, markedsanalyse, media, scifi, tech, t-skjorter og sko. Android. Står bak @DagensSko på Twitter og Facebook.
This entry was posted in Lunchprat, Musikk, Video and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ny video fra Rammstein: Fra beachparty til freakshow

 1. AnaMe says:

  Jeg synes denne er riktig nydelig! Både helt ironisk og på alvor. 🙂

  Minner i grunn litt om det Åkerlund gjorde for andre den gang forventet falmende stjerner, som Madonna og Metallica på sent 90tall. Særlig sistnevnte i grunn.

 2. jensottar says:

  I know. Fra beach party til freak show! Jeg liker det riktig så godt. Og låta er slett ikke dum, minner ikke så rent lite om høydepunkter som bl.a. Asche zu asche og denslags.

 3. Ida Andersen says:

  LIFAD er jo et av de beste albumene Rammstein har laget! Skam på seg!

  • jensottar says:

   Jeg er selvsagt uenig med deg, Ida. De tre tidligste albumene blir stående som bautaer i Neue Deutsche Härte, de senere albumene er en gradvis nedtur. Synd at den gjenvunne formen “Mein Land” vitner om ikke gir seg utslag i nytt studioalbum. Eller kanskje det er like greit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s