Twitterskolen: Slik fjerner du uønskede tweets


Det hender titt og ofte at ulike ord eller tagger trender til det kjedsommelige på Twitter. Da kan det være greit å vite at man har mulighet til å filtrere eller mute disse vekk. Men med visse forbehold – i denne posten går jeg gjennom hvordan du gjør det på hhv. PC/Mac, Android og iPhone. Før vi begynner er det greit å vite at Twitter i nettleseren eller den originale Twitterappen IKKE har filter-/mutefunksjon. Du må derfor finne  deg en passende tredjeparts applikasjon med slik funksjonalitet.

1: PC/Mac (TweetDeck)
Som desktopapplikasjon på PC bruker jeg TweetDeck. Når du har satt opp TweetDeck slik som du ønsker, finner du knappen for preferences/innstillinger oppe i høyre hjørne:

Vel inne i innstillingsmenyen finner du “global filters”. Trykk på den, og du får opp tre filtreringsalternativer, avhengig av hva du ønsker å filtrere bort; From people (navn eller twitternick), containing words (ord eller hashtagger) og from sourcesSistnevnte vet jeg faktisk ikke hva gjør, men de to andre er vel selvforklarende.

Som bildet over viser har jeg lagt filter på kaffeskål, #bb, bigbrother og big brother.

NB: Vær obs på at globale filtre i TweetDeck også skjuler mentions til deg med disse taggene/ordene eller fra disse brukerne.

2: Android (Twicca)
Det finnes et utall gode og mindre gode twitterklienter for Android, men nesten alle er bedre enn den medfølgende twitter-appen. Jeg bruker Twicca mest, i tillegg til TweetDeck og Plume. Grunnen til at jeg ikke bruker TweetDeck som eksempel her er at denne  ikke har filter-/mutefunksjon i Androidversjon.

I Twicca heter funksjonen vi er ute etter mute. Du finner den ved å gå inn på meny, velge settings og deretter mute settings.

Under mute settings finner du et lignende skjermbilde som vi så på for TweetDeck på PC:

Som dere ser fortsetter jeg mitt korstog mot kaffeskåling, realityserier og talentprogrammer på TV.

Beklager for øvrig den dårlige skjermdumpkvaliteten – HTC Desire HD med Android 2.3.3 har av en eller annen ubrukelig grunn ikke innebygget skjermdumpfunksjon. Men det er en helt annen sak.

Du kan stort sett bruke tilvarende fremgangsmåter i andre Twitterapper for Android – som regel finner du mute-funksjonen under settings/innstillinger (meny-knappen fra hovedvinduet). I Plume må du trykke på pluss (more)-knappen nederst i hovedvinduet for å finne “mute”.

3: iPhone (Echofon)
Takket være Charlotte Haavik har jeg også fått snusket til meg skjermbilder fra iPhoneappen Echofon, til tross for mitt vedvarende anti-Applekompleks. For å mute/filtrere vekk tweets med uønskete ord eller tagger, for å mute går du  til Menu, velger Account Options og Mute og velger hvilke ord eller brukere du ønsker å fjerne.

  

Lykke til!

J.

Advertisements

About jensottar

Jobber som segmentanalytiker i Storebrand ASA. Har bakgrunn fra markedanalyseinstituttet Ipsos MMI (tidl. Synovate). Privat i sosiale medier, også i faglige diskusjoner. Musikk, sykkel, markedsanalyse, media, scifi, tech, t-skjorter og sko. Android. Står bak @DagensSko på Twitter og Facebook.
This entry was posted in Sosiale medier, Twitterskolen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Twitterskolen: Slik fjerner du uønskede tweets

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s