Øya 2011: Kaizers spesial


image

Kunne nesten ikke vente til i morgen med denne posten. Det har vært knyttet store forventninger til denne konserten i lang lang tid, helt siden det ble klart at Janove og kompani skulle urfremføre sitt nye mesterverk, Violeta Violeta vol. 2. Denne bloggeren hadde bange anelser, for de fleste liker jo å høre låter man kjenner og liker fra før. Men der tok jeg skammelig feil. For Kaizers Orchestra er blitt akkurat så erfarne og dyktige både som musikere og som band til å fikse et slikt konsept. Bandet har også en stor og hengiven fanskare, og i kveld ble båndet mellom fans og band forskjellen på en kjempegod konsert og den beste Kaizerskonserten noensinne. For det er det ble, det er jeg temmelig sikker på. Undertegnede har vært på en rekke konserter med bandet siden 2003, og ingen har vært i nærheten av dette nivået. De ti låtene fra det nye albumet treffer kjempegodt, og er akkurat så umiddelbare og catchy som vi forventer av Kaizers Orchestra. Det er opplagt mye bluesrock inne i lydbildet denne gangen, og man kan mer enn ane både tidlig Rolling Stones og Primal Scream i mange av låtene. Låtene sitter som et skudd hos Kaizerne også, som om dette er låter de har spilt på konserter i mange år. Som krydder får vi både blåsere, strykere og et buekorps på trommer.

Kaizerne følger opp vol. 2 med et knippe låter fra Violeta vol. 1, deriblant førstesingelen “Philemon Arthur and the Dung” og superhiten “Hjerteknuser”. Avslutningsvis i den drøyt halvannen time lange konserten får vi bl.a. “Ompa til du dør”, “Evig Pint” og “Maestro”. Som et siste og verdig allsangnummer fikk vi “Der Polizei” i en fabelaktig versjon.

Og mens Janove sitter på scenekanten og siste rest av allsang ender ut, tenker jeg bare “Fy f**n, for en konsert!” Resten av festivalen er nå dømt til å bli nedtur, for så bra var dette. Jeg har delt ut tre seksere så langt i festivalen, og Kaizers Orchestra overgår dem alle.
TERNINGKAST: 7

Advertisements

About jensottar

Jobber som segmentanalytiker i Storebrand ASA. Har bakgrunn fra markedanalyseinstituttet Ipsos MMI (tidl. Synovate). Privat i sosiale medier, også i faglige diskusjoner. Musikk, sykkel, markedsanalyse, media, scifi, tech, t-skjorter og sko. Android. Står bak @DagensSko på Twitter og Facebook.
This entry was posted in Øya 2011, Konsert, Musikk and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Øya 2011: Kaizers spesial

 1. AnaMe says:

  Og akkurat nå, ble jeg brått litt trist for at jeg gikk, bare minutter før de kom på scenen.
  Ikke at barnet ga sa mange andre valg, der og da. Men likevel.

  Uansett. Godt en dag på det jevne, tok seg så kraftig opp.

 2. Jeg var ikke der, men jeg ville nok uansett gitt det ubrukelighetsterningkast 1. Kanskje null.

 3. Lightzone says:

  Härligt att läsa.
  Just tittat igenom sändningen på NRK och det bådar för fantastiska konserter nästa år och ett fantastiskt album i november. Looking forward!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s